11 november 2011

#OWS | #Occupy Harvard

Uudiseid #Occupy Wall Street teemal.

Adbusters kutsub ülesse okupeerima Harvardi ülikool, tuueks ajendiks tõsiasja, et ülikooli tipp professorid ja dekaanid on sisuliselt 2008 aasta krahhi arhitektideks. Nende õpetatud majandusteooria pidi tooma õnne ja heaolu, American Dream'i. Mitmed nende õpilased on juhtumisi poliitikute ja pankurite hulgas põhitegijad, need kes ka sügavaima kriisi ajal said meeletuid hüvitisi, pidu ja trall käis taevani. Need on nemad, keda riigi keskpank praegu üüratute rahasüstidega päästab. Kõik see tuleb kinni maksta tavakodanikul, vähenenud sissetulekute ja inflatsiooni näol.

Samas pole muidugi kõik Harvardi tudengid sedavõrd edukad; on hulgaliselt ka neid, kellel tänaseks kallilt saadud lõpupaberid käes, ent tööd mitte. Igatahes on selge, et senine süsteem ei tööta enamuse heaks ega ole jätkusuutlik.


Lisaks madistab Adbusters ajalehega New York Times, kes süüdistab neid sisuliselt antisemiitluses. Adbusters saatis vastuseks kirja, mille palus enda kaitseks avaldada. New York Times keeldus selle avaldamisest, tuues põhjuseks teksti pikkuse, mis ei mahtuvat formaati, ehk siis paluti seda tuntavalt kärpida. Adbusters aga keeldus sellest ja nüüd ongi sisuliselt patiseis. Paraku võib ajalehe kahjuks mainida, et Adbustersi kasutada on sotsiaalmeedia, mis oma tõelist jõudu on alles näitama hakanud.

Hiina üritab samuti asja kontrolli all hoida, blokeerides otsingumootorites praktiliselt kõik, mis #Occupy liikumisega seotud on. Sõnumiks raudne kord: #Occupy Bejing, no pasaran.

CNN on üllatuslikult lasknud läbi rapordi, kus nad intervjueerivad selgelt mõtlevaid ja väljenduvaid aktiviste, ehk siis lasevad juba läbi nende sõnumeid. Fox News on endiselt vastasseisus, nimetades seda väga ohtlikuks liikumiseks, mis Obama enda õlgadel seisab.

Muus osas läänerindel muutusteta, liikumine levib ja kasvab, harusid ja kommuune tekib nagu seeni peale vihma, varsti pole linna ega päeva, kus ja mil midagi ei toimuks.

Siin videos sekkutakse valimistesse. Presidendikandidaat Michelle Bachmanni esinemine katkestati okupeerijate poolt. Aktsiooni nimeks on 'Mic Check', kus üks ütleb ees, teised kordavad järgi. Kuna seadust ei rikutud siis olukorra lahenduseks pidi politsei Bachmanni lihtsalt minema eskortima.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar